«

»

Print this Post

Referenssien voima…

Tämän päivän Helsinginsanomissa,  29.3.2011, oli juttu tutkimusta, jossa oli tutkittu ihmisten halukkuutta auttaa hätää kärsiviä.

Juttu Helsinginsanomissa

Jutussa oli tutkittu mikä vaikutus erilaisilla tiedoilla oli ihmisten halukkuuteen auttaa hätää kärsiviä.

“Yhdessä kokeessa he näyttivät ihmisille havainnollisia tilastoja Afrikan ruokapulasta. Toisessa he kertoivat Rokiasta, 7-vuotiaasta malilaisesta tytöstä, joka oli nääntymässä nälkään. Kolmannessa he esittivät molemmat aineistot.
Koehenkilöt olivat halukkaimpia auttamaan silloin, kun olivat tutustuneet vain Rokian kohtaloon. Heidän kiinnostuksensa kuitenkin lopahti, kun tutkijat näyttivät tytön tarinan tueksi tilastoja.”

Onko liian raadollista ajatella tätä yrityksen markkinoinnin kanalta niin, että ei kannata näyttää hienoja tilastoja käyttäjämäärien kasvusta tai uusista markkinaosuustilastoista. Kertoo vain yhden sydäntä koskettavan tarinan onnistuneesta projektista tai palvelun käyttöönotosta. Nimineen ja kuvineen kaikkineen. Antaako se parammat mahdollisuudet samaistua. Olisiko tätä myös ollut Nokian tuska.. ? Nokia näytti joka vuosi kuinka hieno heidän markkinaosuutensa oli, vaikka todellisuudessa puhelimien keskihinnat ja katteet laskivat tasaiseen tahtiin. iPhone tuli markkinoille tarinan kanssa, jossa köyhä opiskelija poika oli koodannut sovelluksen jolla nyt tienasi miljoonia tai yksittäinen kaveri joka ei osannut käyttää tietokonetta olikin nyt onnistunut synkronoimaan musiikkitiedostonsa puhelimen ja tietokoneen välillä.

Mikä on sinun todistuksesi? Google tulee Adroid puhelimillaan ja Chrome käyttöjärjestlemillään hirveää vauhtia joka puolelta. Heidän tarinansa on se, että sinä päätät mitä se tekee. Kaikki on avointa ja kaikki on yhteydessä toisiinsa. Menestystarinoita tulee jatkuvasti. Tarinoita kertovat yksittäiset ihmiset ja yritykset.

Pilvipalvelut alkavat olla kohta kaikki tuolla Gartnerin ja muiden tutkimusten ryöpytyksissä, mistä kävisi ilmi todellisia tarinoita aidoista ratkaisuista ja todellisista kohtaloista. Jos sinulla on pilvipalveluita, niin mitä niillä on saatu aikaan? Ketä on yrityksesti nälkäinen ja hätää kärsivä toimitusjohtaja, jonka ratkaisusi on pelastanut? Vai ovatko kaikki tarinat ainoastaan osa tilastoja?

 

 

Permanent link to this article: http://www.praas.org/2011/03/29/referenssien-voima/

Leave a Reply