«

»

Print this Post

Mitä projektipäällikkö voisi oppia roskapostittajilta?

Projektipäällikkö ja roskapostittaja ovat usein samassa kategoriassa, siis projektipäällikön viestien vastaanottajien mielissä. Jokainen projektipäällikkön viesti on vain ärsyttävä muistutus jostain asiasta, jolla ei ole tekemistä “minun” elämäni kanssa.

Miten sitten pp voisi varmistaa viestinsä perille menemisen ja lukemisen? Tietenkin samoilla keinoilla kuin roskapostittajakin. Seuraamalla mikä viesti toimii ja millainen sanamuoto saa vastaanottajan lukemaan viestin. Seurataan ketä avaa viestin. Ketä lukee liitteen ja ketä seuraa linkkejä eteenpäin. Kuinka moni kuittaa ennakko tehtävät tehdyiksi, jne…

Roskapostittaja tai “markkinoija” tekee tätä työtä erittäin tehokkaasti ja kehittyneiden työvälineiden avulla. Samat työkalut olisi saatavilla myös Projektipäällikkön käyttöön pienellä vaivalla. Mitä se vaatii. Jatkossa kun toimit projektipäällikkönä ja tuntuu, että projekti ryhmä alkaa paisumaan liian suureksi. Ota käyttöösi joku edullinen tai ilmainen massapostitus palvelu. esim. mailchimp. Sitä on mahdollista käyttää lähes maksutta. Sen avulla on helppo seurata mitkä viestit luetaan ja ketä ei avaa viestejä. tämä antaa todellisen kuvan siitä ketä projekti oikeasti kiinnostaa ja ketä kannattaa kutsua mukaan.

Pientä viilausta projektiryhmään ja viestin sisältöön niin tehokkuus kasvaa. Lisäksi jos projektiin liittyy vielä suuremman väen tiedottaminen ja kouluttaminen ovat nämä työkalut aivan ehdottoman hyviä varmistamaan tiedon perille menoa ja seuraaman sitä missä yksiköissä täytyy vielä tietoisuutta lisätä.

Lisäksi viesteihin on hyvä lisätä manuaalisia kuittauksia siitä että on ymmärtänyt ohjeet tai muistutus siitä, että mikäli ei ilmoita puutteista pöytäkirjassa tiettyyn kellonlyömään mennessä tarkoittaa se asiakirjan hyväksymistä jne.

Kun projekti lähtee hallitsemattomasti liikkeelle täytyy liike pysäyttää. Paras keino siihen on tiedon jakaminen ja sen varmistaminen, että tieto menee perille.

Roskapostittaja on kaikkien kaveri,
Rene

Permanent link to this article: http://www.praas.org/2011/05/12/mita-projektipaallikko-voisi-oppia-roskapostittajilta/

1 comment

  1. Galina

    Perfect information! I have already been hunting for something like this for a while now. With thanks!

Leave a Reply