«

»

Print this Post

Non-Profit organisaation markkinointi

Lähtötilanne

Sattuneesta syystä olen päässyt miettimään paljon non-profit (voittoatavoittelemattoman) organisaation markkinointia. Miten tuoda tälläisen organisaation sanoma esille, silti halventamatta sen kohdetta.Nonprofit_teemojaNäihin teemoihin liittyy usein myös vahvat aatteeliset periaatteet jotka usein mielletään rahan vallan ja rahan tarpeen ulkopuolelle. Vaikka todellisuudessa nämä kaikki atteet ja toiminnot tarvitsevat aivan yhtä paljon ellei jopa enemmän rahoitusta kuin muu toiminta. Miten siis taistella näitä lähtöasetelmia vastaan.

Asenne muokkausta

Ensimmäisenä tulee mieleen tietenkin, että pitää osoittaa mihin tätä rahaa tarvitaan. Miten se on tehokkainta osoittaa? Yleensä kerrotaan mitä on aikaisemmin tehty tai saatu aikaiseksi. Esim. Kirkon ulkomaan apu (KUA) tai Punainen Risti pitää sivuilla roppakaupalla tietoa projekteista mitä ne ovat tehneet ja saaneet aikaiseksi tai mihin kriisiin ne ovat parhaillaan osallistumassa. Tähän on tullut muutos tai oikeastaan täsmennys, eli enää ei riitä todisteet siitä, että jotain on juskus saatu aikaan. Halutaan tietää mitä seuraavaksi tehdään tai vielä tarkemmin, että mihin juuri minun rahani menevät. Siksi onkin tullut mahdolliseksi erilaiset hyväntekeväisyys kaupat, joissa voi ostaa vaikka vuohia tai vastaavaa. Lahjoittajalle jää se tunne että minun rahani menivät juuri tuohon yhteen vuoheen.

Tällä pyritään vähentämään yhtä suurimmista oston esteistä eli “hyväntekeväisyyteen annetut rahat eivät oikeasti mene sinne mihin niitä annetaan vaan menee kaiken maailman palkkioihin ja hallinnon kuluihin.”…

Tuntuu kuin järjestöt olisivat tunnistaneet suurimmat esteet omien asiakkaiden osalta ja lähteneet niitä taklaamaan. Rupesin vielä miettimään mikä on se seuraava este lahjoitukselle??? Lisää tästä myöhemmin.

Permanent link to this article: http://www.praas.org/2012/04/17/non-profit-organisaation-markkinointi/

Leave a Reply